3 Ocak 2015 Cumartesi

1200 kalorilik diyet - 5 günde 5 kilo verebilirsiniz

Daha önce birçok diyet listesini sizlerle paylaşmıştım. Bugün günde 1200 kalori alarak zayıflama yöntemini anlatacağım. Buna göre 5 günde 5 kilo verebilir, fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

1200 kalorilik diyetin mantığına göre öncelikle günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Abur cubur diye tabir edilen yemekleri kesinlikle yememelisiniz. Az bile olsa yemeyin.

Salataları akşam tüketmelisiniz. Öğlenleri protein içeren, tavuk göğsü gibi yiyecekler yiyin.

1200 kalorilik diyet listesinde kahvaltı

5 günde 5 kilo verdiren bu diyetimizde kahvaltı 250 kaloriyi geçmemelidir. Her gün değişik kahvaltı yapabilirsiniz ancak 250 kaloriyi geçmesi diyetinizi bozar.

Şimdi kahvaltı seçeneklerine bakalım


Haşlanmış yumurta ve tost : Bir adet haşlanmış yumurta, yağsız beyaz peynirli tost ve şekersiz bir fincan çay.
Domatesin tadı : 1,2 dilim kepek ekmeği 2 dilim domates, 1 parça beyaz peynir ve bir su bardağı domates suyu.

Corn flakes, meyve suyu ve yoğurt: Bir ufak kaseye corn flakes ile sütü karıştırın. Bir su bardağı şekersiz portakal suyu ve en küçük boy yoğurt ile kahvaltıyı tamamlayın.
Meyve salatası : Beşer adet kivi, bir adet muz, bir elma ve iki dilim karpuzu diyet yoğurt ile karıştırın. Şekersiz bir fincan çayı unutmayın.
Sosisli kahvaltı : Bir büyük boy sosisi ızgarada pişirin. Yanına dana jambon ve kaşar peynirinden oluşan yağsız bir tost hazırlayın. Şekersiz bir bardak çayı ihmal etmeyin.
Yoğurtlu kahvaltı: Bir küçük kap yoğurt, bir adet muz ve bir dilim tost ile birlikte bir fincan şekersiz kahve.

1200 kalorilik diyet için ( 5 günde 5 kilo zayıflatan diyet) Öğle Yemekleri
1200 kalorilik diyet ile 5 günde 5 kilo vermek için dikkat edeceğiniz husus, öğle yemeğini sağlam yapmanızdır. Beyaz et, balık eti, mevsim salatası, ufak bir tatlı, ve önden bir sebze çorbası (tercihen lahana çorbası) bu diyetin öğle yemeği menüsünü süsleyecek.

1200 kalorilik diyet için  Akşam Yemekleri

Kremalı domates soslu makarna ve yoğurt:
bir porsiyon kremalı domates sosunu 125 gram pişirilmiş spagetti ile karıştırın. üzerine Parmesan peyniri dökün ve mevsim sebzeleriyle servis edin. Yemeğin yanına bir küçük kap yoğurt da alabilirsiniz.
Fesleğen soslu makarna: 200 gram fiyonk ya da burgu makarnanın üstüne fesleğen ilave edin. Üzerine Parmesan peyniri dökün. makarnanın yanına sebze katarak servis edin.
Mantarlı Kereviz: dört adet orta boy kerevizin içini oyun. 250 gram mantar, sivri biber, domates, maydonoz ve dereotunu doğrayı karıştırın. üzeirne sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı şeker ekleyerek karıştırın. kerevizlerin içine bu karışımdan koyarak az suyla karıştırın.