18 Haziran 2014 Çarşamba

Kolay zayıflama yöntemleri nelerdir?




Zayıflamak bir işkence haline gelmemeli. Eğer zayıflama yöntemlerini incelediğimiz bu yazımızı uygularsanız, kısa sürede kilo vermek mümkün hale gelecektir. Daha ince ve daha fit görüneceksiniz, sağlıklı ve genç bir bedene sahip olacaksınız.

1- Atıştırın, ama akıllıca
Zayıflama yöntemlerinden ilki sıkı diyet uygulamaktır. Ancak yemek yemeyi, özellikle cips ve kola gibi atıştırmaları seviyorsanız bu size zor gelecektir. Kısa sürede kilo vermek için akıllıca atıştırmalısınız. Beslenme uzmanlarına göre atıştırma alışkanlığından tamamen vazgeçmek yerine sağlıklı ara öğünler tercih etmeliyiz. Örneğin bir avuç ceviz ya da badem tercih edilebilir. İsterseniz bir bardak ayran da içebilirsiniz. Ya da diyet kraker ve bisküvileri tükebilirsiniz.

2- Televizyonu kapatın

Televizyon izlerken bir şeyler yiyorsanız, kısa sürede kilo vermek sizin için imkansızdır. Araştırmalara göre televizyon izlerken atıştıran insanlar, diğerlerine oranlar yüzde 40 daha kilolu. Bu yüzden yemeklerimizi yerken sadece yemeğe odaklanmalı, yavaş ve bilinçli bir şekilde karnımızı doyurmalıyız. Zayıflama yöntemleri konusunda önemli bir ipucu!

3- Hedefler koyun
Eğer kilo vermek istiyorsanız, çabuk ve acil kilo kaybetmek sizin amacınız ise hedefler koymalısınız. Mesela bir haftada 5 kilo vereceğim, 1 ayda zayıflayacağım gibi sözler verin kendinize. Bunları bir kağıda yazın ve odanıza asın. Hatta buzdolabı kapağına asın ki zayıflamak için neler yapmalıyım diye sormayın! Unutmayın sağlıklı beslenme ile kilo verebilirsiniz! 

4- Sporu ihmal etmeyin
Biliyorum, hemen zayıflamak istiyorsunuz ama spor yapmak istemiyorsunuz! Size kötü bir haberim var : Uzmanlara göre günde en az 30-35 dk yürümeliyiz. Arkadaşlarınızı arayın ve birlikte yürüyüşe çıkın. Zayıflamak istiyorum diyorsanız spor yapmalısınız.

5- Kahvaltıyı çok iyi yapın
Acil kilo vermek nasıl oluyor diyorsanız, işte cevabı! İyi bir kahvaltı ile güne başlamak sizi kolay kolay acıktırmayacaktır. Şekersiz çay, kepek ekmeği, zeytin, peynir ve yumurta ile güne başlamalısınız. 

6- Günde iki kere meyve yiyin
Meyveler yağ içermez hatta çoğu tamamen sudan meydana gelmiştir. Yani meyve tüketirseniz sulu ve sağlıklı yiyecekler yemiş olursunuz. Üstelik içindeki lif ve su da sizi tok tutacaktır. Günde iki kere meyve yemek size fayda sağlar. Unutmayın, konu meyve bile olsa aşırıya gitmemeliyiz. Nasıl olsa sağlıklı diyerek 10 tane muz yemek diyetinizi bozar.

7- Uyku alışkanlığınızı değiştirin
Kolay zayıflama yöntemlerinden biri de uykumuza dikkat etmektir .Diyet yapıyorum kilo veremiyorum diyorsanız belki de sorun uykunuzdadır. Düzenli bir uyku bizlere sağlık kazandırır. Her gün aynı saatte uyumaya ve aynı saatte kalkmaya çalışın. Yapılan son araştırmalara göre kilo kaybetmek istiyorum diyen herkes 7-8 saat uyumalıdır.

8- Kendinizi zayıf olarak hayal edin
Düşünün, zayıflamak istiyorum dediniz ve kilo verdiniz! Hızlı kilo vermek ne kadar güzel bir şey olacak! Çünkü ince görünecek, istediğiniz her kıyafete kolayca sahip olacaksınız. İnsanlar garip imalarına ve laf çarpmalarına maruz kalmayacaksınız. Güzel ve yakışıklı görüneceksiniz. Eğer hedeflerinizi bu tür hayaller ile birleştirirseniz acil kilo verebilirsiniz.

AYRICA BU YAZILARIMIZA DA BAKABİLİRSİNİZ

GÖBEK ERİTEN DİYET LİSTESİ