18 Haziran 2014 Çarşamba

1 ayda 8 kilo verin



1 ayda  8 kilo vermek mümkün. Bildiğiniz gibi beslenme uzmanlarına göre haftada en fazla iki-üç kilo verilmelidir. Eğer sıkı bir diyet uygularsanız siz de 30 günde başarıya ulaşabilirsiniz.Bu amaca ulaşmak için diyet ve spor dengesini sağlamalıyız. Şimdi 1 ayda kolay incelmenin yollarını birlikte inceleyelim:

Kural 1 : Beyaz yiyeceklerden uzak dur
Beyaz yiyecek olan her türlü karbonhidrattan uzak durun. Eğer günde 90 dakika idman yapan bir sporcu değilseniz, yani bu yediklerinizi yakamayacaksınız, diyet esnasında bu yiyecekleri yememelisiniz : ekmek, pirinç, patates, makarna, kızarmış bütün yiyecekler.
Eğer beyaz yiyeceklerden uzak durursanız sağlıklı bir şekilde kolay kilo vermek mümkün. Unutmayın, sabırlı insanlar başarıya ulaşacaktır.

Kural 2 : Aynı öğünleri tekrar tekrar yiyin / İki grubu karıştırın
Hızlı ve sağlıklı bir biçimde kilo verenlere göre, ister birkaç kilo isterse 40 kilo kaybetmeye ve çalışın, aynı öğünleri tekrar yemek 1 ayda incelmenizi sağlayacak. Buna göre aşağıdaki iki gruptan birer yiyecek seçip bir öğün hazırlayın :

Proteinler:
Yumurta beyazı
 Tavuk göğsü

 Sebzeler:
 Ispanak
Karışık sebze salatası
 Fasulye
 Bakla

Üstteki iki gruptan istediğiniz kadar yiyin. Ancak unutmayın. Bir yiyecek ancak ölçülü yendiği zaman masumdur.

Kural 3: Şekerli içeceklerden uzak durun
Evde yapılmış doğal içecekler hariç hiçbir şey içmeyin. Ne "doğal" meyve suyu, ne de kola. Hepsi şeker deposudur. Size önerimiz ev yapımı limonata olacaktır. 1 ayda kolay kilo vermek için şekersiz içecekler için.

Kural 4: Kendinize bir gün izin verin
Haftanın bir günü kendinizi ödüllendirin. Zayıflamak istiyorum diyenlerin ödül koyması çok iyi olacaktır. Böylece motivasyonunuz yüksek kalır. O gün istediğiniz bir yiyeceği yiyebilirsiniz. Elbette oturup üç tabak mantı yememelisiniz, ancak çok sevdiğiniz bir yemeği ölçülü olmak şartı ile tüketebilirsiniz.

Kural 5 : Su için
Yağları yakmak için su şarttır. Bu yüzden her gün en az 8-10 bardak su için. Ayrıca her öğün öncesi 1-2 bardak su tüketin. Sabahları da ılık su içmeye özen gösterin. İsterseniz suyun içine birkaç damla limon sıkarak zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz!

Kural 6 : Spor yapın
Bu spor kuralı sizi korkutmasın. Her gün kilometrelerce koşmak zorunda değilsiniz. Ancak en azın 30-35 dakika yürüyüş yapmalısınız. Vakit bulamıyorsanız da asansörle vedalaşın, merdivenleri kullanın. Öğle arasında ofise biraz uzak bir restoranı tercih edin. Zorunlu değilseniz arabaya binmeyin. Arkadaşlarınızla dışarı çıkın, yürümeye bahane bulun!

Yukarıdaki 5 kuralı yürüyüş alışkanlığı ile birleştirirseniz siz de kısa sürede ve kolay kilo verebilirsiniz. 1 ayda kilo vermek kolay! Yeter ki azimli olun!