17 Haziran 2014 Salı

10 adımda kilo verin



Siz de kilo vermek istiyor ve nasıl kilo verilir merak ediyorsanız bu makalemiz size göre. İşte on adımda kilo vermenin yolları :

1- Ne yediğinizi bir hafta boyunca yazın

Araştırmalara göre yemek günlüğü tutan insanlar diyetlerinde daha başarılı oluyor. Yediğiniz her şeyi 1 hafta boyunca bir deftere kaydedin. Sonra her günü analiz edin. Neyi fazla yiyorsunuz? Yeteri kadar su içiyor musunuz? Objektif bir değerlendirme yapın.

2- Kahvaltı yapın

Güne iyi bir kahvaltı ile başlamak, gün boyu metabolizmanızı çalıştıracaktır. Günün en önemli öğününü bir poğaça ve çay ile geçiştirmeyin. ABD'li araştırmacılara göre kahvaltı yapan kişiler yapmayanlara göre 6 saat sonra acıkıyor. Kilo vermenin yollarından biri de kahvaltı yapmaktır.

3- Öğünlerden önce su için

Her öğün öncesin 1-2 bardak su için. Hem metabolizmanız hızlanacak, hem de mideniz dolu olacağından az yiyeceksiniz. Doğal bir içecek olan su, beden inceltmenizi de sağlar.

4- Az TV izleyin

Nasıl kilo verilir merak ediyorsanız bu size ilginç gelecek. Kilolu kişiler arasında yapılan ankete göre TV izlerken "atıştırma" yapanlar yüzde 97'e ulaşıyor.

5- Yürüyüşe çıkın
Her gün en az 30 dakika boyunca yürüyün. Yanınıza bir pet şişe su alın ve parka gidin. Doğa için yürüyün. Ancak bu yürüyüş sahilde yürür gibi olmamalı, tempolu olmalıdır.

6- Yavaş yiyin
Açken bir oturuşta iki tabak yiyorsanız bu önerimiz size göre. Eğer yemeğinizi yavaş yerseniz, midenizin dolmasını sağlarsınız. 15 dakikada tokluğu hissedecek ve daha az yiyeceksiniz. Ayrıca, lokmalarınızı en az 15-20 kez çiğneyin. Aksi halde bir bütün halinde midenize inen yiyecekler kilo yapacaktır.

7- Pratik düşünün ve hareket edin
Spor yapmak için vaktiniz yok, ama nasıl kilo verilir diye merak ediyorsunuz. Öyleyse gün içinde pratik çözümler bulun. Örneğin ofisinize asansörle değil merdivenlerden çıkın. Apartmanınızda asansöre binmeyin. Otobüsten iki durak önce inin. Arabanızı uzak bir yere park edin.

8-Hazır yiyecekler yemeyin

Şekerli yiyecekler, hazır yiyeceklerin en tehlikelisidir. Şekerden uzak durun. Ketçap, mayonez, hazır köfteler gibi işlenmiş gıdaları evinize sokmayın. Bir ürünü alırken şekersiz olmasına dikkat edin. Kalori tablolarını okuyun.

9- Ara öğünleri kaçırmayın
Kilo vermek zor bir iştir. Kendinizi aç bırakarak zayıflayamazsınız, metabolizmanızı hızlı tutmak zorundasınız. Bu yüzden ara öğünleri ihmal etmeyin.Bir avuç ceviz ya da badem, bir bardak ayran ya da bir adet elma... Seçim sizin!

10- Beyaz yiyeceklerden kaçının
Bilimsel bir gerçek var : Beyaz yiyecekler kilo yapıyor. Beyaz ekmek, un, pirinç ve makarnadan olabildiğince uzak durun!

Zayıflamak isteyenler için çeşitli öneriler sunduk. Sizler hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Başarıya ulaştınız mı?
Lütfen yorum yapıp bizimle paylaşın.