17 Haziran 2014 Salı

Selülit diyeti listesi


Yaz tatili yaklaşıyor. Bikini ve mayo alışverişlerine başladık :)) Ancak kalça ve bacak bölgesinde selülitlerimiz varsa bu alışverişler pek iyi geçmiyor :))

Modern yaşamın getirdiği hareketsiz yaşam ve fast food alışkanlıkları bölgesel kilo almaya sebep oluyor. Kalçaların genişlemesi, bacakların kalınlaşması bizlere selülit olarak geri dönüyor.Genç yaşlı demeden çoğu hanımın derdi olan selülitlerden kurtulmak için ne yapmak lazım ona bakalım.

Özellikle 28-35 yaş arasındaki çoğu kadının en büyük derdi olan selülitlerden ancak iyi bir diyet ile kurtulabiliriz. Öncelikle şunları hatırlayalım :


  1.  Bol bol su içeceğiz
  2.  Diyetimizi bozmayacağız
  3. Tatlı krizini aşmak için meyve yiyeceğiz ( Tatlı krizi nasıl aşılır?)
  4. Günde en az 25-30 dk yürüyeceğiz
  5. Selülit diyeti listemizde kahvaltılarımızda yulaf kullanacağız. Bu bizi öğle arasına kadar tok tutacaktır. Ayrıca her öğünümüzde 1-2 bardak su içmeyi unutmuyoruz. Öğlenleri ise protein alacağız. Tavuk göğsü, az da olsa kırmızı et yenilebilir. Yanında salatayı ihmal etmiyoruz.
  6. Yazları sıcaktan bunalabiliyoruz. Bunun için bol bol su içmeliyiz. Farklı bir içecek arayanlar ayran içmelidir.
  7. Akşam ise çok önemli. 7'den sonra birkaç meyve dışında hiçbir yemek yemiyoruz. Eğer bunları yaparsak selülitler yok olacaktır.
  8.  Hamur işi tatlılar, börekler, poğaçalar yenmemeli.
  9. Konserve edilmiş yiyeceklerden uzak durmalı
  10. Her gün güneşe çıkmalı ve ışınlardan faydalanmalıyız.
  11. Öğle yemeklerinde tavuk göğsü ve bakla gibi protein içeren yiyecekler yemeliyiz. Ekmek yemez ve salata ile protein alırsak kilo vermemiz hızlanacaktır.
  12. Masaj da yaptırabiliriz. Son zamanlarda moda olan selülit masajları ile doğal biçimde