17 Haziran 2014 Salı

Hızlı kilo vermenin 16 yolu


Kilo vermek için aç kalmak zorunda değilsiniz. Diyet yapmanın püf noktaları, metabolizmayı kontrol etmek ve kısa zamanda kilo vermenin yolları için bu makalemizi okuyun.

1 - Küçük ama etkili hedefler koyun
Çok büyük hedefler koymak sizi sonuca ulaştırmayacaktır. Kilo verirken en iyisi haftada 1-2 kilo vermeyi hedeflemektir. Ulaşılması mümkün hedefler sizi hızlı kilo verme konusunda öne geçirecektir.

2- Pratik düşünün
Daha fazla hareket etmek için pratik yollar bulun. Asansör yerine merdiven tercih edin. Otobüsten iki durak önce inip eve yürüyün. Arabanızı daha uzak bir sokağa park edin. Arkadaşlarınızla yürüyüşe çıkın. Dans kursuna yazılın.

3- Öğünlere dikkat edin
Gerçekten aç olduğunuz zaman yemek yiyin. Ara öğünleri kaçırmayın. Ara öğünlerde ceviz ve badem gibi kuruyemişleri tüketebilirsiniz. İsterseniz bir bardak mineral suyu da iyi gelecektir.

4- Fazla kafein tüketmeyin
Akşamları kahve ve çay içmeyin. Bu sizin uyumanızı güçleştirecektir. İyi bir uyku olmadan diyet etkisiz olacaktır. Özellikle aşırı çay tüketimine dikkat etmeniz gerekiyor.

5- Uykuya önem verin
Günde en az 7-8 saat uyuyun. Uykunuz ne kadar kaliteli olursa o kadar hızlı ve kolay kilo verebilirsiniz. Bu metabolizmanıza iyi gelecektir. Zayıflama yöntemlerinden biri de uykumuza dikkat etmektir.

6- Ivır zıvır yemeyin
Kolay kilo vermek ıvır zıvır yememek ile olur.Çikolata, brownie, cips, kola... Hepsini çöpe atın. Hızlı kilo vermenin yolu bunlardan kurtulmak ve az yemektir.

7- Asla aç kalmayın
En başta da belirttiğimiz gibi, aç kalmak size kilo verdirmez. Küçük ve etkili öğünler yaratın. Örneğin bir bardak ayran için. Ya da bir avuç badem atıştırın. Aç kalırsanız yorgun düşersiniz. Bu da metabolizmayı yavaşlatacaktır. Form türü krakerleri de öneriyoruz.

8- Şekerden kaçının
Şekerli içeceklerden uzak durun. Meyve suyu yerine meyve yemeyi tercih edin. Kola ve gazozlar da çok şeker içerir, aman dikkat! İlla gazlı içecek istiyorsanız, doğal mineral suyu ile ev yapımı meyve sularını karıştırn.

9- Meyve ve sebze yiyin
Ara öğünlerinizi meyve yiyerek geçirin. Elma ve portakal gibi düşük kalorili meyveler yenebilir. Muz ve şeftali gibi meyveleri aşırı tüketmeyin. Bu tür meyveler şeker oranı olarak tehlikelidir.

10- Karbonhidratlara dikkat edin
Beyaz ekmek, patates, şekerli yiyecekler, makarna ve pirinçten uzak durun. Akşam 7'den sonra bunların hiçbirini yemeyin. Hamur işi yiyecekler olan poğaça ve simitten de kaçının.

11- Egzersiz yapmayı unutmayın

Kilo vermek isteyen çoğu kişi sporun önemini göz ardı ediyor. Düzenli ve etkili biçimde spor yapmalısınız. Spor için gerekli motivasyonu  bulamıyorsanız makalemize göz atın :

12-  Yüksek şiddetli aralıklı antreman yapın
Bu antreman türünü ilk kez duyuyorsanız makalemize göz atın

13- Bisiklet sürün
Havalar güzelse bisikletinizi alıp dışarı çıkın. Her gün 30 dk bisiklet sürmek çok şey fark ettirecektir. Arkadaşlarınızı da dahil ederseniz, hem eğlenip hem kilo verebilirsiniz.

14- Sporu uyandıktan sonra yapın

Metabolizmamızın en uygun olduğu zaman uyandıktan sonraki 2 saattir. Sabahları yapacağınız 30 dakikalık egzersiz kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Eğer gününüz uygun değilse farklı bir zamanda da spor yapabilirsiniz.

15- Fazla uyumayın
Hepimiz yatakta vakit geçirmeyi seviyoruz. Ancak kilo vermek istiyorsanız erken kalkmalı ve yatak keyfi yapmamalısınız. Yatakta geçirilen ekstra dakikalar metabolizma hızını düşürür.

16- Her gün kahvaltı yapın
Diyet yapan birçok kişi bu maddeyi atlamaktadır. Sabahları yemek yemek metabolizmanızı gün boyu çalıştıracaktır. Bu da kilo vermek için oldukça önemlidir.