17 Haziran 2014 Salı

Hızlı kilo vermek için nasıl motive olunur?



Bugün pazartesi ve hızlı kilo vermek için karar verdiniz. "Bu sefer olacak, bu kilolar gidecek" diyorsunuz. Üç gün boyunca diyet krakerler, salatalar ve koşu bandı ile dost oldunuz. Sonra perşembe günü işler değişti, kendinizi burgercide menü sipariş ederken buldunuz. Neden böyle oldu?

Çünkü kendinizi motive edemediniz. Kilo verme motivasyonu çok önemlidir. Endişelenmeyin, eğer motive olmayı bilirseniz üç günlük diyetlerinizi ömür boyu yapabilirsiniz. Kilo vermek için motive olmalısınız. Bunun çeşitli yolları vardır :

1- Gerçekçi hedefler koyun

"İki ayda 40 kilo vereceğim!" ya da "10 günde tığ gibi olurum" demek hedef koymak değildir. Aksine bu tür hayaller sizi demotive eder. Diyetinize başlarken ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler koyun. Böylece onlara ulaştığınızda mutlu olacaksınız, çünkü başarıyı tatmış olacaksınız.

İyi bir diyet ve tempolu yürüyüşle haftada 1-2 kilo vermek idealdir. Kendinizi buna göre ayarlayın. Hedeflerinizi bu verilere göre kağıda yazın.

2- Bir partner bulun
Kilo vermek yorucu ve uzun bir iştir. Ağır bir yükü biriyle kaldırdığınızda daha rahat kaldırıyorsunuz değil mi?
Sizinle aynı hedeflere sahip biriyle yola çıkmak, sizi motive edecektir. Unutmayın bu kişi de beslenmesine dikkat eden biri olmalıdır. Onunla beraber yürüyüşe çıkabilmelisiniz.
Komşularınız, eşiniz, sevgiliniz, anneniz... Herhangi biri ile partner olabilirsiniz.

3-Blog yazın

Kilo verme motivasyonu için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Blogu Türkçe'ye internet güncesi olarak çevirebiliriz. Peki bu günceye ne yazacaksınız?
Yediklerinizi, günlük egzersizlerinizi, kaçamaklarınızı, hatalarınızı ve başarılarınızı!
Blog tutarken dikkat etmeniz gereken iki nokta var: Egzersiz ve diyet.
Bugün kaç kilometre yürüdünüz? Mekik çektiniz mi? Değişik hareketler yaptınız mı? Yaptınız ise kaçar kere yaptınız?
Bugün sabah ne yediniz? Ara öğünde kaçamak yaptınız mı? Yoksa diyetiniz hatasız mı devam ediyor?
Geriye dönüp blogunuzu okuduğunuzda, hızlı kilo vermek yolculuğunuzu daha net değerlendirebileceksiniz.

4-Eski fotoğraflarınıza bakın
Çoğu insanın bir "en iyi fotoğrafı" vardır. O fotoğrafta harika görünürüz, saçımız, fit duruşumuz, gülümsememiz bile değişiktir!
"Eskiden çok yakışıklıydım" , "Eskiden çok güzeldim" diye iç geçireceğiniz fotoğrafları bulun. Diyeti bozmaya niyetlendiğiniz anlarda o fotoğrafa bakıp kendinizi motive edin.

5-Ailenize/arkadaşlarınıza hedeflerinizi anlatın
Sürekli vakit geçirdiğiniz kimseler; aileniz, arkadaşlarınız, eşiniz. Onlara hedeflerinizi anlatın. "Ben şu kadar sürede şu kadar kilo vereceğim" diye söyleyin. Böylece sizinle birlikte olduklarında dikkat edecektir. Ayrıca hedeflerinizi sık sık tekrar etmeniz sizi motive halde tutacaktır!

6- Ödüller koyun

Başarılı geçen her dönemin ardından kendinize güzel bir yemek sözü verin. Bu dönemi kendiniz belirleyebilirsiniz, ancak bizim önerimiz en az 10-15 günlük bir dönemdir. Yoksa hatasız geçen her gün için ödül koymamalısınız!
Ödüller çok sevdiğiniz bir yemeği yemek olabilir. Mesela mantı seviyorsunuz. Yarım porsiyon mantı ile kendinizi ödüllendirin.

Yukarıdaki önerileri uygularak kolay ve hızlı zayıflamak mümkün. Peki sizlerin uygulayıp sonuca ulaştığı yöntemler nelerdir? Yorumlarınızı bekliyoruz.