19 Aralık 2014 Cuma

Doktor Ender Saraç'ın lavanta maskesi - sivilceler ve kırışıklıklara karşı doğal kür

Cildimizin iki ana problemi hiç şüphesiz sivilceler ve göz çevresindeki kırışıklıklardır. Kırışıklıklar ve cilt lekeleri için cilt kremleri,dermabrazyon, jeller ve green peeling gibi birçok yöntem kullanılıyor. Bunlara ek olarak cilt lekelerine ve kırışıklıklara bitkisel doğal kürler uygulama imkanımız var.

Daha önce birçok kür tarifi paylaşmıştık. Doktor Ender Saraç lekeleri gideren, kırışıklıkları azaltan yok eden kür tarifini bizlerle paylaşıyor.
Bu kürün ismi "ender saraç lavanta maskesi"dir. Şimdi nasıl hazırlanır ona bakalım:


Lavanta Maskesinin Yapılışı : Bir su bardağının içerisine taze yada kuru olarak temin ettiğimiz lavanta çiçeğini dolduruyor ve üzerine de bir bardak portakal suyu ilave ettikten sonra 4-5 dk kadar kısık ateşte biraz ısıtıyoruz.
Kabuğundan ayrılmış daha doğrusu kabuğu temizlenmiş 1–2 dilim salatalık bu karışıma eklenecek ve içerisine yumurta sarısı, biraz bal ve mısır ununu ilave edilerek karışım krem kıvamına sokulacak. Maskemiz hemen hemen hazır. Tek yapmamız gereken bu karışımı buzdolabına koyarak birkaç saat bekletmek..
Lavanta Maskesi Nasıl Uygulanıyor : Yukarıda tarifini verdiğimiz sivilce yok edici ve kırışıklıkları giderici lavanta maskesi kremini 30 gün süresince 3 günde bir olacak şekilde toplamda 10 kez akşamları yatmadan evvel yüzümüze süreceğiz. 1 ayın sonunda hem kırışıklıklardan ciddi manada kurtulacağız hem de sivilcelere etkin çözüm geliştirmiş olacağız.
Cilt Lekelerine Kırışıklıklarla İyi Gelen Lavanta Maskesi:
Maske Yapımı İçin Gerekenler:
Bir su bardağı lavanta çiçeği
bir bardak portakal suyu
1–2 dilim kabuğu soyulmuş salatalık
akından ayrılmış 1 adet çiğ yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süzme bal
1 kaşık mısır unu