23 Aralık 2014 Salı

Zone diyeti listesi ile zayıflama - zone dieti menüsü

Son günlerde popüler olan diyetlerden biri zone diyeti. Zone diyeti listesi ile doğal yollardan zayıflama hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Doğal diyet ile kilo vermek isteyenler zone dietini tercih etmeliler.

Zone diyeti, ABD'Lİ diyet uzmanı B. Sears tarafından geliştirilmiştir. Bu diyeti tok tutan sağlıklı zayıflama yöntemi olarak tanıtıyorlar.

Zone diyetinin temel prensibi, yemek yiyerek zayıflamaktır. Bu prensibe göre, sağlıklı beslenerek zayıflıyorsunuz. Yani aç kalmadan kilo verilir mi sorusuna cevap veriyoruz : ZONE DİYETİ İLE EVET

Sağlıklı ve dengeli beslenmek bizi sağlıklı yapması yanı sıra zayıflatacaktır. Aç kalmadan zayıflamayı söyleyen zone diyetine göre, insülin hormonunu belirli seviyede tutmalıyız. Bunun için doğal besinlerle şeker almamız gerekiyor.

Zone Diyeti temel prensipleri ve listesi

- Makarna, unlu mamüller, nişasta içeren ekmek, pilav, patates, ile karbonhidratça ve şekerce zengin olan muz ve üzüm kati suretle yasaklanmıştır.
- Zone diyetinde su çok önemli bir yere sahiptir. Beyaz şeker ise uzak durulması gereken bir besindir.
- Günlük protein ihtiyacı kilogram başı 1 gramı geçmemelidir.
- Diyet menülerimizde 3′te 2′si karbonhidrat, 3′te 1′i protein oranına sadık kalacağız.
- Her ne kadar yağlı yemek kilo aldırsa da vücudun ihtiyacı olan günlük 30 gram yağı tüketmek şarttır. Bunun için ise doymamış yağ asitlerince zengin Zeytinyağı ve balık eti içerisindeki yağ tüketilmelidir.
- Zone diyeti felsefesine göre hiç kimse aç kalarak zayıflayamaz. O nedenle aç kalmak tavsiye edilmez.
- Sabahları uyanır uyanmaz Kahvaltı yapmak sağlıklı bir gün için gereklidir.
- Kahvaltıdan 300 dakika sonra ise öğle yemeği yenilmelidir. 5
- Öğle yemeğinden en geç 5 saat sonra akşam üstü atıştırması.
- Akşam yemeği 19 00 da hafif bir atıştırma şeklinde yenecek ve gece 22 00 civarı da yine hafif bir atıştırma yapılacaktır.

Zone diyet menüsü nasıl hazırlanır:
Zone diyeti menüsünde her porsiyon 3 eşit parçaya bölünecek ve 3 te 2 si karbonhidratlı yiyeceklerden oluşacaktır.
Karbonhidratlı besinler arasında Çiğ veya haşlanmış sebze, meyve ve nişastası olmayan yiyecekler tercih edilmelidir.
Zone diyeti menüsünde Proteinler ise beyaz et (Derisi alınmış tavuk, hindi, balık), yağsız kırmızı et, yumurta beyazı ve az yağlı süt ürünleri tercih edilmelidir. Zone diyetinde az bir miktar Zeytinyağı ve balık yağı eklemeyi de unutmayınız.