17 Aralık 2014 Çarşamba

Hızlı kilo vermek mümkün mü?

Hızlı kilo vermek ve zayıflamak herkesin arzusudur. Hepimiz ideal kilomuza ulaşmak ve hemen zayıflamak isteriz. Ancak doktorların dediğine göre haftalık 1-1,5 kg idealdir. Bunun fazlasını vermek demek daha fazlasını almak anlamına gelmektedir.
Elbette kilolarınızdan kurtulmak ve zayıf görünmek istiyorsunuz. Bu sebeple diyet listelerine bakıyor, spor yapıyor ve çabalıyorsunuz. Fakat bu kiloları geri alacaksanız kilo vermenin ne anlamı var?



Hızlı kilo vermek uğruna bilinçsizce yapılan diyetlerin yorgunluk, baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği, kalp ritminde bozukluk, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizlikleri, konstipasyon(kabızlık), kansızlık, ciltte kuruluk, saç dökülmesi, kanser gibi pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Kilo verebilmek için kişilerin bilinçsizce zayıflama ilaçları veya bitkisel karışımlar kullandıklarını dile getiren Dyt. Ertuğ “Bu tür ilaçların sağladıkları kilo kaybı sadece geçicidir ve sonrasında ölümle bile sonuçlanan ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Uzun vadede vücut ağırlığının korunmasında, bireylerin yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeleri, hareketli bir yaşam tarzını benimseyip, yaşam kalitesini artırması daha önemlidir” dedi.