15 Aralık 2014 Pazartesi

Spor yapmak ve motive olmak

Kilo vermek isteyen biri için spor olmazsa olmazdır. Ancak hayatınız boyunca hiç spor yapmamışsanız işiniz zor olacaktır. Bu yazımızda sizlere spor yapmak için motive olmanın yollarını anlatacağız.

1-Ölçülü başlayın
Spor yapmaya başladınız ve 10 kilometre koştunuz. Harika hissettiniz. Ancak bunlar dün yaşandı. Bugünse, bacaklarınızı zar zor hareket ettiriyorsunuz. Doğal olarak spor yapmak istemiyorsunuz.
Kendinizi ilk günden zorlamak yerine, planlı ve ölçülü hareket edin. 10 kilometre yerine 2 kilometre koşun. Çünkü sporda önemli olan sürekliliktir. Sürekli olmadığınız zamansa motivasyonunuz düşecektir.

2-Eğlenceyi yakalayın
Haftada üç gün, günde 5 kilometre koşuyorsunuz. Her şey yolunda gidiyor. Kilo vermeye başladınız. Fakat itiraf edin, aynı şeyleri yapmaktan sıkıldınız! "Yine mi koşu?" diye soruyorsunuz kendinize.
Eğer böyle düşünmeye başladıysanız, motivasyonunuz düşmüş demektir. Motivasyonunuzu geri kazanmak için sporu eğlenceli hale getirin. Mesela bugün koşu yerine bisiklet sürmeye çıkın. Ya da yüzmeye gidin. O da mı hoşunuza gitmedi? Arkadaşlarınızla dans edin.

3- Blog tutun
Diyet yaparken blog tutmanın faydalarını şu makalede bulabilirsiniz. Blogunuza spor faaliyetlerinizi de yazın. Bugün kaç kilometre yürüdünüz? Geçen haftaya göre gelişim kaydettiniz mi?
Bu tür soruların cevaplarını kaydetmek sizi motive tutacaktır.

4-Müzik dinleyin
En sevdiğiniz müzikleri dinleyerek spor yapmak size iyi gelecektir. Sizi motive edebilecek enerjik şarkıları tercih edin. İsterseniz favori radyo programınızı da dinleyebilirsiniz.