17 Aralık 2014 Çarşamba

Zona hastalığı nedir? Belirtileri tedavisi ve doğal çözümler nelerdir?

Zona hastalığı son günlerde çok yaygınlaştı. O sebeple zona nedir, nasıl tedavi edilir, belirtileri nelerdir hepimizin bilmesi gerekir. Çünkü kendi ailemizde birinde bu hastalık çıktığında hazırlıklı olmak lazım diye düşünüyorum. Bu makalede sizlere zona hastalığı ile ilgili doğal çözümlere bakalım.

Zona hastalığı cilt hastalığı olarak bilinir, ancak bu bir viral enfeksiyondur.Zonanın bilinen en yaygın belirtisi vücudun değişik bölgelerinde deride, sinirler boyunca, özellikle gövde, bacak ve yüzde birtakım ağrılı fiskelerin dökülmesiyle beliren cilt bozulmalarıdır.

Zona bazen tekrarlamaktadır. Normal Sağlıklı kişilerde ve gençlerde nadir görülen artan yaşla birlikte görülme sıklığı artan bu hastalık,kişinin yaşam kalitesini bozan bir virüs hastalığıdır.Günümüzde çok sık görülür ve tedaviye rağmen tekrarlama eğilimi sıktır. Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, Zona ile ilgili bilinmesi gerekleri yazdı.

Bu hastalık genelde çocukluk çağında Su çiçeği virüsünün ( mikrobunun ) sinirlere yerleşerek yıllar sonra kendiliğinden büyük bir nedenle de vücudun savunma mekanizması bozulunca tekrarlayan bir hastalıktır.Tedavinin yanında en önemli yapılması gereken vücut direncini arttırmaya yönelik destek tedavisidir.Hastalığın tekrarlamaması için vücut direncinin arttırmak hastalığa yol açan mikrobun yok olması veya inaktif hale gelmesi gerekmektedir.Yazımda sık sık vurguladığım gibi moral ve vücut direncinin iyi olması bu hastalık için çok önemlidir.