22 Aralık 2014 Pazartesi

Yüzdeki kırışıklıklara çöküntülere çözüm - ender saraç civanperçemi maskesi

Daha önce cilt bakımı ile ilgili birçok doğal kür paylaşmıştık. Ender Saraç'ın paylaştığı ve önerdiği çözümleri sizlere sunmaya devam edelim. Bugün anlatacağımız formül özellikle yanakta, yüzde ve gözlerin altında oluşan kırışıklıklara çöküntülere iyi gelen civan perçemi kürüdür.

Yüz gerginleştirici ve dolgunlaştırıcı bir tarif olan civanperçemi maskesi, Ender Saraç'ın önerdiği bir tariftir.
Bu kürü 30 gün boyunca her gün uyguladığınızda sonuç alacaksınız.


Civan perçemi Maskesi Nasıl HAZIRLANIR?:
Civanperçemi maskesinin hazırlanışı aslında gayet basit. Gerekli malzemeler kısmında verdiğimiz civanperçemi çiçeğini saf suya ilave edip 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından bu suyu süzgeçten geçirip süzüyoruz. Elde ettiğimiz sudan 1 fincanlık miktarı buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Sudan arta kalan posa ezilir ve içerisine limon suyu, bal, çırpılmış yumurta ve zeytin yağı eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışıma buzdolabında soğumaya beklettiğimiz civanperçemi suyu ilave edilir ve maske kıvamına gelene kadar yulaf unu ile birlikte karıştırılır.
Civanperçemi Maskesi için Gereken Malzemeler:
Bir avuç dolusu civanperçemi çiçeği kurusu
Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı süzme bal
1 adet çiğ yumurtanın sarısı
1 avuç yulaf unu
Civanperçemi Maskesi Nasıl Uygulanır?:
Civanperçemi Maskesi cilde maskesi olarak uygulanabilir. Civanperçemi Maskesi cilde sürüldükten 1 saat sonra ılık su ile yıkanarak temizlenir ve cilt gül suyu ile temizlenir.